TehnickoResenje

ТЕХНИЧКО РЕШЕЊЕ СИСТЕМА ЗА ПРУЖАЊЕ УСЛУГА


             Пренос података до крајњих корисника остварује се путем инфраструктуре кабловског дистрибутивног система (КДС). Главна станица КДС-а представља главни оптички центар из кога се магистралним оптичким линијама, сигнал преноси до оптичког чвора у сваком од насеља/улица/зграда из подручја дистрибуције. Даљи пренос података, до крајњих корисника остварује се путем коаксијалних каблова и појачавача високог квалитета.

            Линк са надпровајдером остварен је директном оптичком конекцијом, па се на тај начин отклања свака могућност губитка података у преносу, што потенцијалним корисницима обезбеђује поуздан непрекидан приступ Интернету и Телефонији. Систем који омогућава повезивање, односно комуникацију између ова принципски различита система, састоји се од Switch-a, Router-a, више Сервера преко којих се обавља комплетно управљање системом, и CMTS-a (Cable Modem Termination Sistem). CMTS представља кључни елемент целокупног система, јер се преко њега обавља директна комуникација ова суштински различита система. Сходно томе CMTS поседује два типа интерфејса, RFI (Radio Frequency lnterface) преко кога је прикључен читав кабловски систем, и EI (Ethernet Interface) који повезује систем са надпровајдером.

            Остваривање саме интернет конекције у становима корисника обавља се преко Кабловског модема , који се једноставно прикључује за рачунар, преко USB порта или Еthernet картице. Кабловски модем је минимум сто пута бржи од класичног телефонског модема, а и до 5 пута бржи од Wireless и ADSL приступа. и више не представља уско грло у Интернет конекцији, наравно брзина downloada зависи од изабраног пакета , мада не искључиво јер томе значајно доприносе и многи други фактори (број корисника који приступају серверу, стања мреже напровајдера, као и глобалних система и уређаја ). Наша кабловска мрежа и модеми подлежу стандарду EuroDOCSIS 3.0 . Модем је компатибилан је са WINDOWS 10 / 11, МAC и UNIX оперативним системима.

Провајдер дефинише максималну брзину сваког модема у складу са потребама корисника. Кабловски модем има сопствени DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol) сервер који може да додели до 31 IP адресу, тако да је он идеално и најјефтиније решење за повезивање мањих LAN мрежа на интернет.

Постоји могућност договора посебних услова за бизнис кориснике који желе веће протоке и брзине .

Back To Top
КТВИнтернетТелефонHBO ПАКЕТ